Headerbild

Medlemsbrev april 2013

2013-04-11 i Allmänt

Här kan du läsa årets första medlembrev.

Medlemsbrev 1, 2013-04-08

 

Hej medlemmar i Öveds Jakt- och Fältrittklubb!

På årsmötet i februari aktualiserades återigen  frågan om ridhus för våra medlemmar. Diskussioner pågår med ridhusägare i området, men ännu är inget klart. Då det nu äntligen verkar som våren och utesässongen är i antågande så har styrelsen beslutat att arbeta för en lösning till hösten. Ambitionen är att föreningen ska ha tillgång till ridhus för arrangerad träning såväl som att kunna erbjuda tider för egen ridning när innesässongen börjar igen efter sommaren.

Så fort tjälen gått ur marken finns möjligheten för alla medlemmar att rida i Fruktträdgården och i paddocken på Övedskloster. I nuläget är paddocken inte preparerad efter vintern, men den kommer harvas igenom ordentligt som start på säsongen. För de som önskar nyttja den finns harv på plats så det är upp till var och en användare att harva efter behov. Glöm inte att plocka upp eventuell gödsel efter din häst/ponny i eller utanför paddocken.

I fruktträdgården kommer det att placeras ut flyttbara terränghinder som får lov att användas. Även föreningens banhoppningshinder finns placerade i fruktträdgåren och det är fritt fram för alla medlemmar att använda dem. Men glöm inte att ställa tillbaks dem efter användning. Om någon önskar arrangera organiserad träning i fruktträdgården, kontakta Per Bergström på tfn 0708-744125.

Föreningen har blivit beviljad bidrag från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta till inköp av en ATV, klippaggregat och viltstängsel, så vi ska kunna sköta marken i fruktträdgården och på terrängbanan på ett smidigt sätt framöver och slippa vildsvinsbök på banan.

Vi kommer under våren starta upp en fälttävlanssatsning för våra ungdomar med häst eller ponny med hjälp av Idrottslyftet och Erica Håkanson. Vi bjuder in dig som rider fälttävlan eller vill starta fälttävlan framöver, till en första avsutten träff på Cafe Kloster torsdagen den 18 april klockan 18:00.

Vår tanke är att bilda en grupp som tränar tillsammans och byter erfarenheter med varandra under året. Aktiviteterna kommer att bestå av både ren terrängträning på bana och teori. För terrängträningen hyr vi in oss på de olika banorna i Skåne för att få möjlighet att träna på olika hindertyper. Vi kommer framöver också att bygga hinder för träning i fruktträdgården i Öved för att kunna träna kontinuerligt på hemmaplan. Teorin kommer att beröra t ex träningsupplägg, tävlings och säsongsplanering, konditionsträning och skadeförebyggande för hästen, mental och fysisk träning för ryttaren.

Vill du veta mer så kom till vår första träff! Anmäl via mail senast 13 april till ovedsjfk@hotmail.se

 

I sommar kommer föreningen att åter igen arrangera fälttävlan. Helgen den 27-28 juli kommer det att sjuda av liv nere i Övedskloster då vi på lördagen har ponnyklasser p70, p 80 och p90. På söndagen häst 90.

Funktionärer kommer att behövas så är du intresserad av att ställa upp, kontakta Birgitta Johansson på bica33@hotmail.com

Varje söndag from den 12 maj samlas alla som vill hjälpa till med förberedelser inför tävlingarna vid ardennerstallet på Övedskloser. Då hjälps vi åt att snickra och måla. Ta med en fikakorg så får du en trevlig söndag tillsammans med andra entusiaster!

Snart kommer Du ha möjlighet att beställa kläder med föreningens logga på Sjöhagen Wear. Så fort vi fått klart med vår kollektion lägger vi ut information på vår hemsida.

Vi har också glädjen att informera om att föreningen nu har en ungdomssektion. De vill gärna ha kontakt med alla barn och ungdomar i föreningen så de kan sprida information om sin verksamhet . Maila gärna kontaktuppgifter till ovedsjfk@hotmail.se

Till slut en påminnelse om medlemsavgiften.

Årsavgiften är 250:-/vuxen, 150:- för ungdomar under 25 år, och 500:- för en hel

familj.

Avgiften vill vi ha på vårt bankgiro: 5761-2129. Då vi gärna vill ha ett komplett

medlemsregister vill vi att ni vid inbetalning ger fullständiga uppgifter såsom

adress, telefon, samt personnummer. Önskar ni få tidningen Häst & Ryttare behöver ni uppge personnummer.

 

Hälsningar Styrelsen via Helen Svensson