Headerbild

Emma Jansson gjorde debut i 1* i Dagstorp i helgen

2014-06-02 i Allmänt

Emma Jansson på Ceazar gjorde i söndags debut i Dagstorps CNC*. Emma och Ceazar gjorde en mycket fin insats och slutade på 19 plats av 48 starter som bland annat innehöll landslagsryttare och hästar som startat både 2* och 3* klasser.

Det blev en lyckad premiär där Emma inte bara lyckades ta sig genom terrängen utan slutade på en fin 19 plats bland 48 starter med endast 61 straff. Bland konkurrenterna fanns exempelvis Hannes Melin, Johan Lundin, Anna Nilsson, Anna Hassö och Louise Svensson Jähde - och ett par av dem hamnade till slut efter Emma.

Emma själv säger efter tävlingen: "Jag är väldigt nöjd! Det var en perfekt bana att debutera på med lagom många stora och svåra hinder. Jag är också jätteglad över att vi kunde hävda oss så pass bra i det tuffa startfältet, speciellt eftersom jag vet att det finns mer att hämta både i dressyren och hoppningen."

Vi ser fram emot att följa Emma i kommande tävlingar.

Öveds JFK hade ytterligare fyra starter under helgen i Dagstorp, Olivia Eghall på Brännornas Myra, Hampus Bengtsson på Carpaccio C.J. och Ingrid Rylander på Sörbys Vermouth och Nikita. Det var goda insatser av alla ekipagen - dock blev det inga placeringar denna gång men vi ser fram emot Tågarp om ett par veckor.